מהי הדרך הנכונה לטיפול בבלוטת התריס ?
קיימות שתי בלוטות בגוף האדם שפועלות באופן מתואם זו עם זו: בלוטת התריס ובלוטת האדרנל. אם חל שיבוש בתיאום זה, יתכן שהטיפול שקיבלתם לא יצליח. פעמים רבות, מטופלים הסובלים מבעיות בבלוטת התריס מקבלים אלטרוקסין בלבד, ותוצאות בדיקות הדם שלהם משתפרות. אולם גם אז, הם אינם מרגישים טוב כפי שהרגישו לפני כן, או שאינם מצליחים לחזור למשקלם הקודם.
מצאתי כי ישנן שתי סיבות עיקריות לתופעה זו:
1) מטופלים מקבלים אלטרוקסין בלבד, כלומר T4. בלוטת התריס מייצרת T3 (הצורה הפעילה של הורמון בלוטת התריס). לרוב, מטופלים לא מקבלים T3 , ומשום כך חסר להם המרכיב החיוני ביותר לבריאותם.
2) כאשר רופאים מטפלים בבלוטת התריס, הם לא לוקחים בחשבון את האדרנל. אמרה רפואית טוענת כי "האדרנל הולך בעקבות בלוטת התריס". לכן, כאשר יש בעיה בבלוטת התריס יש לבדוק גם את בלוטת האדרנל.
קשה להאמין כמה אנשים חשים עייפות תמידית בגלל בעיות בבלוטות התריס והאדרנל, שנראות לכאורה, "קטנות ושוליות". בעיות "קטנות ושוליות" אלו מעידות על בעיה עמוקה יותר, אותה ניתן לאבחן ולשנות.
אני מזמין אתכם להתקשר אליי, אם אתם סובלים מהתסמינים הבאים, בין אם הנכם משתמשים בתרופה קונבנציונלית לאיזון הבלוטה או לא: עייפות, העדר תשוקה מינית, עיגולים כהים מתחת לעיניים, כאבים בשרירים ובמפרקים, סחרחורות, עלייה לא מוסברת במשקל, לחץ דם נמוך, רמת סוכר נמוכה בדם, הפרעות אכילה, הפרעות שינה, עור יבש, גושים בשדיים, הזדקנות מהירה.
הבעיות שברשימה זו נגרמות עקב שיבושים בתפקוד האדרנל ובלוטת התריס. יש לאבחן זאת ולקבל טיפול מתאים, כדי שנוכל לעקור את הבעיה משורשה.
כשאני מאבחן את בלוטת התריס, אני בוחן קבוצת בדיקות דם הקשורות לבלוטת התריס על פי נורמות מחמירות. נוסף על כך, על מנת לבדוק את האדרנל, אני עורך בדיקת רוק העוקבת אחר השינויים ברמת הקורטיזול במהלך היום. המעבדה המשמשת אותי לבדיקות בלוטת האדרנל, ידועה בסטנדרטים הגבוהים שלה, כך שגם סוכנות החלל האמריקאית נ.א.ס.א עורכת בה את הבדיקות עבור האסטרונאוטים שלה.
שיטת אבחון זו של בלוטת התריס, מסייעת למטופלים לדעת מה בדיוק הבעיה ממנה הם סובלים ומהי דרך הטיפול המתאימה והנכונה ביותר עבורם ובכך לשוב ולהרגיש מצוין.
ניתן להשאר פרטים באתר או להתקשר אלינו ל: 072-2422022 ולהגיע לייעוץ עם הצוות הרפואי שלנו הכולל רופאים ונטורופתיות.