בלוטת התריס 8


בלוטת התריס

הצרכים ההורמונאלים משתנים רק תחשוב על זה לרגע, לא יתכן שתישאר כפי שהיית ללא שינוי, במיוחד לא עם מציאות החיים המאתגרת הקיימת כיום. בין אם אתה הולך לישון מאוחר במשך כמה לילות ברציפות, ובין אם החלטת לגמור את כל קופסת הגלידה שאתה בדרך כלל לא מכניס לביתך- גופך משתנה.

יתכן ואתה תוהה בליבך " האם קיים באמת אדם אשר מרגיש מצוין, נראה מצוין ומתפקד מצוין" התשובה היא כן, הרבה מהטופלים הנמצאים אצלי כעת יכולים לומר ברוך ה'  שהם נכנסים לקטגוריה הזו.

יש שני בלוטות בגוף שהולכות יד ביד אחת עם השנייה, ואם הן לא הולכות ביחד יד ביד, יש אפשרות שהטיפול לא יהיה מוצלח. אילו הן בלוטת התריס ובלוטת האדרנל. פעמים רבות מטופלים הסובלים מבעיות בבלוטת התריס מקבלים אלטרוקסין בלבד ותוצאות בדיקות הדם משתפרות אבל הם פעמים רבות הם לא חוזרים להרגיש מצוין או לרדת במשקל כמו קודם לכן.

מצאתי כי ישנן שני סיבות עקריות לתופעה זו.

1)  מטופלים מקבלים אלטרוקסין בלבד שזה T4.

בלוטת התריס מייצרת T3 (הצורה הפעילה של הורמון בלוטת התריס)  בדרך כלל מטופלים לא מקבלים T3 ובכך חסר להם מרכיב חיוני שהם זקוקים לו בכדי להיות בריאים.

2) כאשר רופאים נותנים טיפול לבלוטת התריס, הם לא לוקחים בחשבון את האדרנל. נקודה חשובה, אשר ברפואה קוראים לה "פנינת חכמה רפואית", היא: לאן שהולכת בלוטת התריס הולך האדרנל.  זאת אומרת "האדרנל נע לכיוון בלוטת התריס".  ולכן כאשר יש בעיה בבלוטת התריס יש לבדוק גם את בלוטת האדרנל.

לא תאמינו, אבל יש כל כך הרבה אנשים שמסתובבים עייפים בגלל בעיות בבלוטת התריס ובאדרנל, אשר נראות כבעיות "קטנות ושוליות". בעיות קטנות ושוליות אלו מעידות על משהו מעבר לכך, משהו שניתן לאבחן ולשנות.

אתה מוזמן להתקשר אם יש לך את התסמינים הבאים, בין אם הינך לוקח אלטרוקסין ובין אן לא: עייפות,  חוסר חשק מיני, עיגולים כהים מתחת לעיניים, כאבים בשרירים ובמפרקים, סחרחורת, לחץ דם נמוך, סוכר נמוך בדם, הפרעות אכילה, הפרעות  שינה, עור יבש, גושים בשדיים, קשיים בהחלמה אחרי לחץ , התקררות או "ג'ט לאג", מערכת חיסונית נמוכה, זקנה מוקדמת.

כל הבעיות ברשימה הזאת נגרמות בעיקר בעקבות בעיות באדרנל ובלוטת התריס. גם את האדרנל ובלוטת התריס יש לאבחן ולקבל טיפול מתאים.

זאת על מנת לפתור את הבעיות הללו משורשם. האבחון שלי לבלוטת התריס הוא להסתכל על כל הקבוצה של בדיקות דם השייכים לבלוטת התריס עם גבולות מחמירים ביחס לנורמה, ובנוסף לערוך בדיקת רוק  על מנת לבדוק את האדרנל, שעוקב אחר שינויים בקורטיזול במהלך היום. המעבדה שבה אני משתמש (על מנת) לבדוק את האדרנל  אף מבצעות בדיקות אלו עבור  האסטרונאוטים בסוכנות החלל נ.א.ס.א. ויש להם סטנדרטים מאוד גבוהים. שיטה זו של אבחון בלוטת התריס עוזרת למטופלים רבות.

בבריאות מעולה

ד"ר ישראל יפה

מטפל בהורמונים זהים ביולוגית

בישראל יותר מ10 שנים

02-999-65-88
www.dryaffa.net

 

I decided to apply for the 2+2 program, and a month or two later I found out that do my homework online I had been dinged.

אנשים שקראו דף זה התעניינו גם ב:


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

8 מחשבות על “בלוטת התריס

  • עדה

    שלום,לפני שבוע בבדיקת דם TSH-6.15,T4 FREE-12.9 T3 4.6-,THYROGLOBULIN Ab-70.7 מה זה אומר? האים אני צריכה להתחיל עם ELTROXIN או אפשר לנסות לאזן בלוטת התריס עם אצות ים KELP של SOLGAR ו-L-TYROSINE.אני סובלת מבעיות שינה ונשירת שיער. אודה לתשובה

    • ד"ר ישראל יפה מחבר הפוסט

      שלום עדה

      שאלתך היא שאלה חשובה ולכן בחרתי להתייחס אליה בהרחבה..

      בכדי שתרגישי טוב בלוטת התריס שלך צריכה לייצר מספיק הורמונים פעילים. בנוסף גופך לא אמור להפריש נוגדנים שיהרסו את הבלוטה.
      TSH הוא שליח המורה למוח לייצר יותר\פחות כמות של הורמונים בבלוטה. (FREE T4, FREE T3) אם המוח שלך יחשוב שהבלוטה לא מייצרת מספיק הורמונים hypothyroidism),) רמת ה TSH תעלה. כאשר עוד הייתי סטודנט לרפואה לפני 30 שנה, כולם ידעו שה TSH צריך להיות מתחת ל2. היום הרבה אנשים סובלים ללא טיפול בבלוטה בגלל שהרמות שנחשבות לנורמליות הועלו. רופאים כמוני מתחילים לטפל בבלוטה כאשר הTSH עולה מעל 2. שאר הרופאים מטפלים כאשר הtsh מעל 6.15
      אם אנו מסתכלים על רמות הורמוני בלוטת התריס הפעילים(free T3) ועל הורמוני בלוטת התריס הלא פעילים(FREE T4), ונראה שהם בטווח סביר אז כנראה לא נטפל בבלוטה.
      אם את מרגישה טוב אז אני מסכים שגם אז לא צריך טיפול, אבל אם יש לך סימפטומים שיכולים להגרם מתת פעילות של בלוטת התריס, אז זה כבר עניין אחר.
      רופאים העוסקים ברפואה הוליסטית, מוכנים לטפל בבלוטה גם אם היא נחשבת בגדר "הנורמה". חישוב של בדיקות דם נורמליות נעשות ע"י בדיקת ממוצעים של כלל בני האדם, אך יש אנשים הזקוקים לרמות גבוהות יותר של הורמונים בכדי שיכולו להרגיש טוב.
      תוכלי לראות זאת בבדקת דם הנקראת TPO שהוא נוגדן שכיח, והוא פעיל במצב שהמערכת החיסונית תוקפת את הבלוטה. את לא צריכה לדאוג רק לכך שאת מגיעה לרמות של הורמוני בלוטת התריס תקינים את צריכה גם לברר למה מערכת החיסון שלך הגיבה במתקפה לתקן את המצב. דרך אגב, זה אפשרי וקל לביצוע.
      מה שאת חווה זו בעצם מתקפה של מערכת החיסונית שלך על בלוטת התריס שבגופך, מה שאומר זה שגופף תוקף את עצמו.את זה ניתן לראות ע"י " "thyroglobulin antibody גבוהה
      שאלתך עכשיו אם כדאי לך להתחיל לקחת אלטרוקסין היא מצויינת.
      התשובה היא לא! בלוטת התריס עובדת יחד עם הורמונים אחרים בגופך, בדרך כלל כאשר לאדם יש בעיה בבלוטת התריס יש לו גם בעיה האיזון ההורמונלי אחר בגוף, יכול להיות חוסר איזון באדרנל, בעיות בהורמוני המין, ושינויים נוספים שנעשו בגוף. בדרך כלל בלוטת התרס מגיבה ללחץ הנמצא בגוף. אחרי הכל חלק מתפקיד הבלוטה הוא העברת מסרים מהגוף למוח. כך שבמקום לקחת כדור לבלוטת התריס הרבה אנשים מגיעים לאיזון ע"י כך שהם מחזירים לאיזון את שאר ההורמונים בגוף.

      המטופלים שלי לבלוטת התריס מבינים שהבלוטה שלהם יכולה לחזור לאיזון כאשר שאר ההורמונים שלהם מאוזנים. אנו מאזנים את הבלוטה ע"י מאכלים ותוספי מזון שהם הטובים ביותר עבור גופנו.
      חלק מהמטופלים אשר צריכים תרופה לבלוטת התריס. אם המטופל עדיין צריך אותה אני משתמש במגוון התרופות, תלוי בסיטואציה של המטופל\ת. זה יכול להיות T4 טהור T3 טהור או אפילו תרופה טבעית של הבלוטה מן החי.

  • תמר

    אני מטופלת באלטרוקסין מספר שנים.
    בתחילת מרץ 2012 היתה תוצאת בדיקת הדם של ה- TSH שלי 1.87.
    בתחילת יוני 2012 התוצאה היתה 5.07. תוצאת ה- T4-FREE VH,V 15.1. הרופא העלה לי את האלטרוקסין בעוד 50- עכשיו אני לוקחת 700 לשבוע.
    בשבועיים האחרונים אני כל הזמן עצבנית ועיפה אך לא מצליחה לישון ונאלצתי להעזר בכדורי שינה.
    הכדורים עוזרים לי לישון אך לא עוזרים לי להרגע.
    האם יש קשר בין בלוטת התריס לתופעות הללו?

    • ד"ר ישראל יפה

      שלום תמר!
      פעמים רבות מעלים את המינון של תרופת בלוטת התריס ללא תמיכה של ההורמונים האחרים בגוף, דבר זה יוצר תופעת לוואי של עייפות ובעיות שינה. באנגלית זה נקרא “wired but tired”. תחשבי על מכונית כאשר את לוחצת על הגז עד הסוף. אם המנוע מתאמץ יותר מידי המכונית תרעד. העלאת המינון של בלוטת התריס זה כמו ללחוץ על הדוושה עד הסוף, אבל אם להורמוני האדרנל אין מספיק אנרגיה, האדם יחוש ברע ז"א המכונית תרעד. לכן צריך לעשות בדיקת רוק ולבדוק את מצב ההורמונים בגוף בכדי לקבל תמונת מצב של רמות ההורמונים בגוף, בכדי שתוכלי לקבל מינון נכון.

  • דורית מושינסקי-ברגמן

    ד"ר יפה שלום רב
    לפני כארבע שנים טופלתי על ידך
    מבקשת לחזור לאבחון וטיפול ….
    אשמח לתאם תור בתל אביב
    בברכה